Presedintele Computerland Romania, domnul Nicolae Badea – comoderator al discutiilor din cadrul Food Intel Forum Editia a III-a

Dupa succesul inregistrat in prima zi a conferintei Food Intel Forum-Editia a III-a organizat la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura Maracineni in ziua de 25 iunie, a venit randul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti (ASAS) sa gazduiasca cel de-al doilea panel din cadrul acestei prestigioase conferinte, in ziua de 7 iulie.

Tema de discutie a fost „Invazia tehnologica in integrarea agriculturii si noile forme de eficienta in agribusiness” si a beneficiat de participarea unor personalitati recunoscute din mediul academic, oameni de afaceri de renume si membri ai Parlamentului Romaniei.

Moderatorul dezbaterilor a fost domnul Valeriu Tabara, presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti (ASAS) si fost ministru al agriculturii.

Presedintele Computerland Romania, domnul Nicolae Badea, a indeplinit cu succes rolul de comoderator al dezbaterilor, reusind sa supuna atentiei celor prezenti o problema sensibila a situatiei agriculturii romanesti din prezent, respectiv disparitia unei banci agricole de pe piata bancara.

Dezbaterile au fost aprinse si s-au remarcat printr-un nivel inalt al cunoasterii situatiei actuale a problemelor cu care se confrunta agricultura romaneasca, cei prezenti insistand asupra necesitatii implementarii in agricultura a tehnologiilor si a proceselor de digitalizare.

Domnul Calin Musca, antreprenor Porkprod, referindu-se in principal la obtinerea produselor din carne, a oferit un bun exemplu de business demonstrand audientei ca inainte de orice, in Romania este foarte importanta calitatea produselor, prospetimea acestora, un rol decisiv fiind modul de obtinere al produselor agricole.

La randul sau, domnul Varujan Pambuccian, membru al Camerei Deputatilor, a vorbit despre conceptul denumit “Autoferma”, insistand asupra mentionarii beneficiilor tehnologizarii si digitalizarii agriculturii, astfel incat fermierul sa calculeze si sa coordoneze totul in mod organizat de pe calculator.

Este important de mentionat faptul ca Presedintele Computerland Romania, domnul Nicolae Badea, in asentimentul celor prezenti, a subliniat la finalul discutiilor cu tema „Tehnologizarea agriculturii” din cadrul acestei zile, necesitatea continuarii organizarii unor astfel de evenimente unde sa fie prezentate idei coerente, cu asumarea totodata a unor subiecte care depasesc interesele personale ale unei firme sau grup de firme.

Informatii suplimentare:

https://foodintelforum.ro/