Congresul International de Chirurgie Pediatrica

Congresul International de Chirurgie Pediatrica & WOFAPS Annual Meeting

„Educaţia este îmblânzirea unei flăcări, nu umplerea unui vas” (Socrate)

Societatea Romana de Chirurgie Pediatrica , sub patronajul Federatiei Internationale a Asociatilor Chirurgilor Pediatrici (WOFAPS) si a Academiei Romane de Stiinte Medicale organizeaza la Bucuresti, in perioada 6 – 9 Iunie 2018, Congresul International de Chirurgie Pediatrica

“Integrated approach for better children’ outcomes – avoiding disability”

Comitetul Executiv WOFAPS a decis să organizeze reuniunea sa anuală cu aceasta ocazie. Profesori de renume, membrii ai acestui Consiliu, vor împărtăși din experiența lor in cadrul Congresului.

Având în vedere provocările cu care se confruntă medicii implicati în oferirea unui tratament optim pacienților născuți cu una sau mai multe malformații congenitale, Congresul va reprezenta o oportunitate excelentă pentru a prezenta cele mai moderne metode de interventie. Programul științific va aborda o mare varietate de probleme și va oferi un model de bună practică clinică.

Ceremonia de deschidere se va desfăşura miercuri 6 iunie, de la ora 13.00, în Centrul de Conferinte Crown Plaza Bucuresti, fiind precedata de 4 ore de transmisie live “Chirurgie pediatrica laparoscopica in malformatiile congenitale”.

Tema de bază este evitarea handicapului printr-o abordare integrata a copilului. Fiind o tema multidisciplinară, participă doctori specialiști din multe domenii medicale: chirurgi pediatrici, obstetricieni, pediatri, neonatologi, ortopezi, medici de familie, doctori de la UPU, anesteziști, radiologi, medici specialiști în terapie intensivă, chirurgie maxilo-faciala și chirurgie toracica.

Vor participa peste 165 de medici (din care 120 medici romani) si 20 de studenti la medicina, alături de ei fiind invitați in calitate de lectori 48 de medici din străinătate,  schimbul de informații interdisciplinar cu colegii din lume fiind foarte important. Mulți vin din Europa (Irlanda, Anglia, Olanda, Spania, Franta, Italia, Austria, Belgia, Germania, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Ucraina, Turcia), din Asia (India, Qatar, Israel, Liban, Singapore, Hong Kong), din America (Canada, Brazilia si Paraguay, Columbia, Mexic), din Australia si din Africa (Egipt, Maroc, Africa de Sud, Benin, Tunisia). Are loc astfel un schimb foarte util de idei și informații de actualitate.

În timpul cursurilor, sesiunile de demonstrații chirurgicale live vor familiariza participantii cu cele mai noi tehnici de chirurgie pediatrică. Programul va continua cu peste 50 de ore de prezentări, mese rotunde, ateliere de lucru, sesiuni de prezentare, întâlniri cu experți, simpozioane si postere. Se vor organiza sesiuni dedicate pentru terapie intensivă, neonatologie, radiologie, ENT si ortopedie.

COMPUTERLAND Romania Grup s-a implicat in calitate de sponsor principal in asigurarea bunei desfasurari a acestui eveniment deosebit de important pentru cresterea calitatii actului medical în îngrijirea patologiei chirurgicale complexe pediatrice, în special a malformațiilor congenitale.

Informatii suplimentare:

https://www.wofaps-bucharestmeeting.com/