Performanță, fiabilitate și calitate fără precedent sunt beneficiile prin care Lenovo susține transformarea mediului de business

Lenovo a lansat, în cadrul evenimentelor Tech World Transform și ISC High Performance 2017, de la New York, respectiv Frankfurt, un portofoliu de soluții end-to-end pentru centre de date care le permite utilizatorilor să valorifice procesul de digitalizare a mediului de business (“intelligence revolution”) și să creeze un fundament tehnologic puternic care susține instrumentele de transformare a companiilor, cum ar fi analiza datelor, high performance computing (HPC), servicii de cloud hibrid, inteligența artificială și machine learning. Din poziția de lider în ceea ce privește gradul de satisfacție a clienților și a fiabilității serverelor x86, Lenovo introduce cel mai cuprinzător portofoliu de servere, servicii de stocare a de date, rețelistică, software și centre de date din istoria companiei. În același timp, Lenovo lansează două branduri dezvoltate special pentru a consolida poziția de lider la nivelul satisfacției clienților: ThinkSystem și ThinkAgile.

„Anunțurile de astăzi marchează o zi importantă în următoarea etapă a angajamentului Lenovo de a transforma experiența clienților cu centrele de date”, a declarat Kirk Skaugen, Președinte al Lenovo Data Center Group. „Poziția noastră de lider din perspectiva gradului de satisfacție a utilizatorilor serverelor x86 și a fiabilității acestora, noile branduri ThinkSystem și ThinkAgile, precum și noul portofoliu de soluții Lenovo pentru centre de date constituie serviciile cele mai fiabile, agile și performante din industrie. Suntem încrezători că putem oferi clienților capacitatea de a găsi soluții la cele mai mari provocări de business și de a deveni astfel  lideri ai digitalizării în propria lor industrie.”

Viitorul Think: Lenovo regândește centrele de date adaptabile la viitor  

Anul acesta, Lenovo sărbătorește 25 de ani de calitate, performanță și fiabilitate dovedite sub marca Think, iar soluțiile de centre de date ThinkSystem și ThinkAgile oferă organizațiilor resurse flexibile care se pot adapta nevoilor în schimbare ale companiilor. Potrivit unui sondaj recent realizat de IDC în rândul directorilor departamentelor IT și al liderilor în tehnologie, 72% dintre respondenți au confirmat că principalele decizii privind infrastructura IT au ca argument susținerea transformării digitale și dezvoltarea afacerii. În ultimii trei ani, serviciile de cloud hibrid s-au maturizat substanțial, iar arhitecturile definite prin software și infrastructura hiperconvergentă au revoluționat status quo-ul infrastructurii IT din companiile mari. Pentru a răspunde acestor schimbări, clienții se confruntă cu provocări, printre care evoluția strategiilor privind infrastructura și definirea celui mai bun mod de a susține această infrastructură acum și în viitor.

Noul portofoliu ThinkSystem, complet transformat, bazat pe procesoare Intel® Xeon® Scalable, reunește serverele, soluțiile de stocare și sistemele tip networking sub un singur brand unificat, care reprezintă standardul de referință din industrie. ThinkAgile reprezintă un portofoliu cu totul nou de soluții definite de software, construit pe baza platformelor ThinkSystem de la Lenovo: se adaptează nevoilor IT în schimbare

și, în același timp, reduce complexitatea și costurile generate de depozitele de date din sistemele IT tradiționale. Generând rezultate și mai bune atunci când sunt folosite împreună, portofoliile ThinkSystems și ThinkAgile le permit clienților să pună bazele unui centru de date adaptabil la viitor, caracterizat prin:

  • Simplitate: Deseori, clienții consideră că progresul tehnologic și capacitățile IT avansate se asociază cu complexitatea și confuzia. Noul portofoliu ThinkSystem de servere, soluții de stocare și networking le permite clienților să răspundă acestor probleme, oferindu-le capacitatea de a simplifica infrastructura IT. Acest lucru conduce la creșterea nivelului de servicii asociate operațiunilor de centre de date, care se reflectă direct în creșterea afacerii. În același timp, suntem convinși de faptul că clienții nu trebuie să își bazeze alegerea pe teama că ar putea rămâne prizonierii unui furnizor sau că nu ar putea scala tehnologia ca răspuns la un volum de activitate mai mare. Portofoliul ThinkSystem a fost proiectat pentru a se plia perfect pe orice sistem în care organizația a investit anterior, fără să necesite schimbarea completă a arhitecturii centrului de date. ThinkSystem combină tot ce au mai bun Systemx de la IBM și franciza Lenovo ThinkServer într-o soluție unică, bazată pe un număr de peste 150 recorduri ale serverelor x86 la nivel mondial: numărul unu ca grad de satisfacție a clienților și numărul unu ca fiabilitate.
  • Agilitate și flexibilitate: În actualul context competitiv, clienții trebuie să utilizeze rapid informațiile alimentate de date pentru a rafina aplicațiile, iar experiența oferită clientului devine elementul vital într-o lume în care companiile se luptă să descopere noi avantaje competitive pe o piață unde numărul jucătorilor este în continuă creștere. Portofoliul Lenovo ThinkAgile face ca soluțiile integrate să se adapteze acestor nevoi de tehnologie și de afaceri în schimbare, furnizând viteza, managementul simplificat și agilitatea serviciilor cloud, dar păstrând în același timp elementele atât de valoroase ale controlului și guvernanței infrastructurii IT deținute de client. Soluțiile pre-integrate, pre-încorporate și pre-testate furnizează noi capabilități robuste pentru centrele de date ale clienților, inclusiv managementul automat al ciclului de viață, reducerea costurilor totale aferente proprietății și reducerea resurselor IT necesare pentru întreținerea platformei. Aceste soluții includ seria ThinkAgile SX pentru Microsoft Azure Stack, precum și soluțiile ThinkAgile SX de tip rack care integrează lucrul în rețea cu hiperconvergența, oferind astfel clientului o experiență omogenă. Deoarece Lenovo nu este grevat de compatibilitatea cu soluțiile de rețea și stocare deja existente, clienții sunt siguri că pot avansa rapid pe sistemul definit de software și că, în același timp, pot beneficia de integrarea perfectă cu infrastructura deja existentă.
  • Adaptare la viitor: Având în vedere că viteza inovației tehnologice va continua să crească, clienții vor avea din ce în ce mai mult nevoie de flexibilitate pentru a se adapta schimbărilor și de siguranța că infrastructura pe care o implementează astăzi rămâne relevantă pentru nevoile lor viitoare. Am conceput soluțiile ThinkSystem și ThinkAgile, cum ar fi soluțiile de HCP oferite de ThinkSystem SD530, pentru a susține operații diverse, precum aplicațiile extinse de analiza datelor, HCP, inteligența artificială și cele mai largi medii hiperscalabile.

„Avem un lung istoric de colaborare și inovare transformatoare alături de Lenovo”, a afirmat Lisa Spelman, Vice-președinte și Director General la Intel pentru produsele  Intel Xeon. „Introducerea noilor portofolii ale Lenovo, ThinkSystem și ThinkAgile, concepute pentru procesoarele Xeon Scalable, marchează o extindere firească a angajamentului nostru de lungă durată de a oferi clienților soluții de centre de date fiabile  reprezentând nivelul cel mai înalt din industrie, care să le susțină eforturile de a valorifica volumele de operații aduse de sistemele de nouă generație, cum ar fi inteligența artificială, și să furnizeze capabilități de servicii de talie mondială în cadrul infrastructurii proprii și în cloud”.

Disponibilitate

Noile portofolii de soluții, Lenovo ThinkSystem și ThinkAgile sunt disponibile din  vara anului 2017.